Opstalverzekering en woonverzekering: Wat is het verschil?

Een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd) dekt schade aan alles wat aan je huis ‘vastzit’, terwijl een woonverzekering een inboedelverzekering en opstalverzekering gecombineerd is. Met de inboedelverzekering wordt schade in je huis gedekt aan alles wat ‘los staat’. De benamingen woonverzekering en woonhuisverzekering lijken dus heel erg op elkaar, maar er zit dus wel degelijk een groot verschil tussen.

Wat is een opstalverzekering/woonhuisverzekering dan en wat dekt het? Een woonhuisverzekering dekt de schade aan zaken die aan het huis ‘vastzitten’. Zoals een vastgelijmde houten vloer, een schutting in de tuin en het dak. De belangrijkste reden om een opstalverzekering af te sluiten is om jezelf in te dekken tegen schade als gevolg van bijvoorbeeld brand, bliksem of storm. Stel je dak lekt opeens na een flinke regenbui en daardoor is je laminaatvloer verwoest. Dit zijn dure grapjes waar niemand op zit te wachten. Daarnaast moet het dak ook nog eens gerepareerd worden. Het is een typisch geval waarbij de woonverzekering de schade dekt. De dekkingen van een opstalverzekering kunnen verschillen, evenals de premies. Via onze opstalverzekering vergelijker vind je eenvoudig de verzekeraar die het beste bij jouw situatie past.

Dan hebben we ook nog de inboedelverzekering. Stel dat je schade hebt aan je meubels na een lekkage aan het dak. De inboedelverzekering dekt in deze situatie de schade aan de meubels. Omdat beide verzekeringen te maken hebben met je woning wordt het dus vaak ook gecombineerd aangeboden als woonverzekering.

Informatie over woonhuisverzekeringen

Het afsluiten van een opstalverzekering is niet verplicht, maar de meeste Nederlanders doen het wel. Storm, brand en bliksem kunnen enorme schade aanrichten die niet eens met je spaargeld te betalen is. Maar laten we eerlijk zijn, het verdiepen in deze verzekeringen is niet echt heel leuk, maar een noodzaak. We hebben alle belangrijke informatie over een woonhuisverzekering voor je opgezocht en op één pagina geplaatst. Op die manier weet je direct waarop je woonhuisverzekeringen kunt vergelijken. Neem er even 15 minuten de tijd voor en je bent goed gedekt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *