Wat kost snelladen langs de snelweg

Even de snellader gebruiken langs de snelweg? Dat kan, maar je moet er wel rekening mee houden dat de kosten van snelladen een stuk hoger zijn dan de laadpalen die je in de woonwijk aantreft. Bij het afleggen van grote afstanden ontkom je er niet aan, dus om die reden zetten we de kosten van het snelladen langs de snelweg op een rij. De kosten per kilowatuur (kWh) verschillen per laadpaalexploitant, dus het kan handig zijn om van te voren te bekijken welke laadpaalexploitanten op de route liggen.

Een eigen laadpaal is het goedkoopst

In principe zijn er 3 tarieven waar je mee te maken kunt krijgen. Misschien heb jij thuis je eigen laadpaal en dat is met afstand de goedkoopste manier van laden. Dan heb je ook nog de openbare laadpalen en tenslotte de snellader. In verband met hogere kosten voor de aanleg en het onderhoud zijn de laatste twee manieren duurder en dat wordt in het kWh-tarief verwerkt. Globaal moet je rekening houden met de volgende kosten.

Type laadpaalKosten per kWh
Eigen laadpaal thuis€ 0,23
Openbare laadpaal€ 0,40 (varieert van €0,20 – € 0,60)
Snellaadpaal€ 0,60 (varieert van €0,25 – € 0,79)

In de bovenstaande tabel vind je allemaal benaderingen, afhankelijk van de laadpas die jij hebt kan dit wijzigen. Om een voorbeeld te geven. Stel je hebt een laadpas van Eneco Mobility. Bij alle laadpalen van Eneco betaal je slechts € 0,22 per kWh en bij laadpalen van andere aanbieders € 0,36. Het kan dus interessant zijn om voor het aanvragen van een laadpas te kijken welke openbare laadpalen er staan op plekken waar je regelmatig komt. Dat is met name belangrijk als je geen eigen laadpaal hebt.

Aanbieders laadpalen langs de snelweg

Langs de snelweg kom je verschillende aanbieders van laadpalen tegen. Fastned is in de afgelopen jaren wel een bekende naam geworden, maar je hebt ook de aanbieders Ionity, Allego, Shell Recharge, EV-Box, EVnetNL en Vattenfall. Genoeg keuze dus! Ze hebben allemaal snellader en de tarieven zullen per aanbieder verschillen. Onderstaande tarieven kunnen na verloop van tijd wijzigen, dus houdt daar rekening mee. Klik eventueel op de naam van de aanbieder om het actuele tarief te bekijken op hun eigen website.

Exploitant snelladerPrijs per kWh
Fastned€ 0,59
EVnetNL€ 0,35
Ionity€ 0,79
Allego€ 0,37
Shell Recharge€ 0,35 (met Shell laadpas)
Vattenfall€0,22 – € 0,34
MisterGreen€ 0,69

Welke snelladers gebruik jij?

Heb jij al gebruik gemaakt van snelladers langs de snelweg? Laat het hieronder weten door te reageren en laat ons weten welke snellaad aanbieder jouw favoriet is.

Wat is de beste laadpas?

Sta je op het punt een elektrische auto te kopen en zoek je nog een laadpas? Laadpassen vergelijken doe je bij ons snel en eenvoudig. We hebben de meest populaire laadpassen naast elkaar gezet in een tabel, zodat je makkelijk de verschillen kunt zien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *