BESTE INBOEDELVERZEKERING 2024

Wat is de beste inboedelverzekering voor jou?

Het is in Nederland niet verplicht een inboedelverzekering af te sluiten, maar de meeste Nederlanders doen dat wel. Dat heeft te maken met dat er vaak veel waarde in een huis aanwezig is. Als er brand uitbreekt of er is wateroverlast… de schade loopt al snel op in de duizenden of tienduizenden euro’s. Om die reden is het belangrijk de inboedel goed te verzekeren. Met de inboedel moet je denken aan meubels, (elektronische) apparatuur en kleding. Eigenlijk alles wat los staat in je huis. De inboedelverzekering is dus niet wettelijk verplicht, maar wel handig.

BEOORDELINGEN INBOEDELVERZEKERINGEN 2024

Niet iedere inboedelverzekering is hetzelfde. Dan hebben we het niet alleen over de premie die je moet betalen, maar ook over de polisvoorwaarden. Oftewel wat wordt er wel gedekt en wat niet. Jaarlijks zijn er partijen die uitgebreide testen uitvoeren om inboedelverzekeringen te vergelijken. Bekende partijen zijn Independer en de Consumentenbond die aan iedere inboedelverzekering een cijfer hangen. In de onderstaande tabel zie je het overzicht van de testresultaten. Aan de hand van de cijfers kan je al snel zien welke inboedelverzekeraars goede voorwaarden hebben en welke inboedelverzekeraars minder goed de schade dekken.

VerzekeraarConsumentenbond
(all risk)
IndependerAfsluiten
ABN Amro
8,4-Meer informatie
AEGON7,97,4Meer informatie
Centraal Beheer8,68,2Meer informatie
Ditzo7,6
-Meer informatie
FBTO8,57,7Meer informatie
HEMA6,7
- Meer informatie
Inshared7,5- Meer informatie
Lemonade9,58,9Meer informatie
Nationale Nederlanden8,0-Meer informatie
OHRA8,0-Meer informatie
Univé7,2Meer informatie
Verzekeruzelf6,57,1
Meer informatie
Allianz Direct6,27,7
ASR7,87,3
Avéro Achmea6,9
de Goudse-7,2
Klaverblad7,17,8
Reaal--
SNS Bank7,28,0

HOE SLUIT IK EEN INBOEDELVERZEKERING AF?

Vaak wanneer we mensen vragen of zij veel spullen van waarde in hun inboedel hebben, wordt daar ontkennend op gereageerd. Maar vaak bezitten consumenten veel meer waardevolle spullen dan zij zelf doorhebben. Want die dure computer of laptop, een waardevol horloge of ander sieraad kan nog best wat kosten wanneer deze vervangen moet worden. Daarvoor is het noodzakelijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Er iets kapot gaat dat vast zit aan de woning, dan valt dit niet onder de inboedelverzekering maar de opstalverzekering.

Bij een inboedelverzekering spreken we van zaken die niet vastzitten aan een huis. Denk bijvoorbeeld aan een losse koelkast. Wanneer deze duizenden euro’s gekost heeft maar nu toch opeens stuk is door bijvoorbeeld een ongeluk, dan kan daar de verzekering voor worden aangesproken. Een inboedelverzekering afsluiten is niet erg lastig.

Ten eerste is het bij het afsluiten van een inboedelverzekering belangrijk om te kijken naar de dekking. Zo wordt meestal schade als gevolg van woningbrand, inbraak of waterschade wel vergoed. Bovendien zijn er twee soorten dekkingen: de extra uitgebreid dekking (eug) en allrisk (ar). Extra uitgebreid klinkt interessant, maar vaak vergoedt zo’n inboedelverzekering alleen maar de zaken en voorvallen die vermeld staan in de polisvoorwaarden. Daarom is men met een allrisk inboedelverzekering verzekerd van een betere dekking. Dan worden alle schadegevallen vergoed, tenzij ze zijn uitgesloten in de polisvoorwaarden.

Voordeel van een allriskverzekering is bijvoorbeeld dat ook de schade die de consument zelf gemaakt heeft door bijvoorbeeld een glas water over een laptop om te stoten, toch vergoed wordt. Deze dekking is een stuk ruimer, maar in premie ook een stuk duurder. Het begint dus bij het afwegen van de beslissing welke dekking beter aansluit op de persoonlijke wensen.

Daarna is het raadzaam om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Wie biedt de beste dekking voor de voordeligste prijs? En hoe is het gesteld met de service van de aanbieder? Online vergelijken is dan een goede oplossing. Wanneer de keuze gemaakt is, is het tijd om voor het eerst een inboedelverzekering af te sluiten.

Doorgaans is dit minder spannend dan gedacht. Het aanvragen van een inboedelverzekering kan namelijk gemakkelijk online. Wel moeten er een aantal zaken worden ingevuld. Denk bijvoorbeeld aan de totale waarde die men wil verzekeren. Maar omdat de premie van een inboedelverzekering per wijk kan verschillen, moeten ook de adresgegevens worden opgegeven en gecontroleerd. Want in wijken waar relatief gezien veel inbraken voorkomen, zal de premie een stuk hoger liggen. Daarna maakt de verzekeraar een offerte. Wanneer deze geaccepteerd wordt, wordt de offerte omgezet in een polis. Vanaf dat moment is men verzekerd tegen schade aan eigendommen onder de inboedelverzekering.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN INBOEDEL- EN OPSTALVERZEKERING?

Is een inboedelverzekering hetzelfde als een opstalverzekering? Nee, het zijn verschillende verzekeringen voor verschillende doeleinden. Voordat je de beste inboedelverzekering kunt kiezen voor jouw situatie is het dus belangrijk dat je goed weet wat het verschil is. Een inboedelverzekering heeft als doel om alle materiele spullen in het huis te verzekeren tegen (water)schade, diefstal of brand. Het dekt dus de spullen in je huis en als handigheidje kan je ervan uitgaan dat alles wat los zit (en dus verplaatst kan worden) onder de inboedelverzekering valt. De verzekering is af te sluiten voor koop- en huurhuizen.

Een opstalverzekering dekt andere zaken, namelijk de woning zelf en alles wat niet los zit en wat je dus niet kunt verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan de vloer, behang, badkamer, keuken en glas (voor glas is soms een extra module nodig). Stel je krijgt een lekkage en je laminaat heeft schade opgelopen… de opstalverzekering dekt de schade. In tegenstelling tot de inboedelverzekering kan de opstalverzekering niet door iedereen afgesloten worden. De opstalverzekering kan alleen door huiseigenaren afgesloten worden.

Inboedelverzekering voor woonkamer

HET VERSCHIL TUSSEN EEN INBOEDELVERZEKERING EN WOONVERZEKERING

Nederlandse consumenten zijn absolute sterren in oververzekering. Veel mensen hebben een inboedelverzekering en een opstalverzekering of ‘woonverzekering’, zonder dat zij het verschil kennen. Daarom is het belangrijk om voor het afsluiten van een inboedelverzekering eerst te weten wat er precies onder een inboedelverzekering valt en wat het verschil is in vergelijking met een opstalverzekering.

Kort gezegd is het verschil dat een inboedelverzekering de spullen binnen de woning dekt. Denk bijvoorbeeld aan een laptop, computer of koelkast. Maar het huis zelf is niet gedekt onder de inboedelverzekering. Daarvoor geldt de opstalverzekering. De opstalverzekering dekt dus schade aan de woning door allerlei oorzaken. Denk bijvoorbeeld maar eens aan wanneer er brand in de keuken ontstaat, of wanneer er in korte tijd zoveel regen valt dat de hele kelder onder water is gelopen, waardoor het laminaat nu omhoog komt. Dergelijke zaken vallen onder de opstalverzekering. Ze zitten vast aan de woning. Dat is niet altijd letterlijk het geval. Hoewel een garage of schuur niet vast zit aan de woning, valt dit toch onder de opstalverzekering.

Bij een inboedelverzekering gaat het om zaken die niet vastzitten aan de woning. Alle spullen in huis vallen onder de inboedel. Denk bijvoorbeeld aan de televisie, het bankstel of de gordijnen. Dergelijke zaken kunnen op verschillende manieren beschadigd raken. Dit kan veroorzaakt worden door band of noodweer. Of er vindt een blikseminslag plaats in de woning, waardoor de televisie het niet overleefd heeft. Het kan behoorlijk kostbaar zijn om dergelijke producten zelf te vervangen. Deze producten worden gedekt door de inboedelverzekering. Het is zeker zaak om de polisvoorwaarden van beide verzekeringen goed door te lezen, alvorens beide af te sluiten.

Het is namelijk in lang niet alle gevallen duidelijk of iets onder de opstalverzekering of de inboedelverzekering valt. Want een losse koelkast of vaatwasser valt onder de inboedelverzekering. Maar dit is weer anders wanneer het om inbouw gaat. Het is inderdaad zo dat een ingebouwde vaatwasser of koelkast wel mee te verhuizen valt, maar toch valt ingebouwde apparatuur niet onder de inboedelverzekering. Daarvoor is een opstalverzekering nodig. Datzelfde geldt voor een houten vloer. Stel: iemand kiest voor het leggen van laminaat. Wanneer deze verlijmd wordt aan de woning, is er sprake van een dekking onder de opstalverzekering. Maar als het om losliggend laminaat zoals kliklaminaat gaat, heeft de consument een inboedelverzekering nodig.

Erg eenvoudig is het dus niet. Bovendien is het lang niet altijd nodig om beide verzekeringen af te sluiten. Een inboedelverzekering is altijd nuttig. Het maakt niet uit of men een koophuis of een huurhuis heeft. De inwoner is immers zelf verantwoordelijk voor zijn inboedel. Dat is anders bij een huurhuis en de opstalverzekering. Want wanneer er brand uitbreekt in een huurwoning, dan is de huisbaas verantwoordelijk. Hij moet dus een opstalverzekering afsluiten. Dit is geen zorg van de huurder. Wie een koophuis heeft, moet de schade aan de woning wel zelf betalen. In zo’n geval komt een opstalverzekering weer goed van pas. En wie een koophuis met een VvE heeft, hoeft meestal geen opstalverzekering af te sluiten. Veel VvE’s sluiten zo’n verzekering al af voor een heel gebouw.

FACTOREN DIE DE PREMIE VAN EEN INBOEDELVERZEKERING BEPALEN

De premies voor de inboedelverzekering kunnen behoorlijk verschillen. Want waar familie drie kilometer verderop nog een paar tientjes minder betaalt, betaalt een ander veel meer. Dat heeft ermee te maken dat de premie van een inboedelverzekering van invloed is van verschillende factoren. Zo spelen factoren als het adres, de woonplaats, de waarde van de inboedel, type dekking, materiaal van de woning, eigen risico en inbraakbeveiliging een belangrijke rol in de bepaling van de premie.

Ten eerste maakt het uit of men kiest voor een basisdekking of een allriskdekking. Bij een basisdekking worden alleen zaken vergoed in geval van brand, diefstal of inbraak. Bij een allriskdekking wordt ook schade vergoed die door eigen schuld van de verzekerde zijn ontstaan. In de regel is daardoor de premie voor laatstgenoemde verzekering ook duurder.

Ten tweede wordt er gekeken naar de waarde van de inboedel. Als de waarde van de inboedel hoger ligt, wordt de premie ook hoger. Het is dus zaak om de verzekerde waarde van de inboedel te bepalen. Eventueel kan daarvoor een taxateur langskomen, maar het is gangbaar om een schattig te maken van de waarde.

Ten derde speelt ook het materiaal van de woning mee. Op het eerste gezicht is het materiaal vooral een zaak voor de opstalverzekering. Maar dit is niet helemaal waar. Want een huis van hout brandt sneller dan een huis van steen. Dus is de kans dat de inboedel beschadigd raakt bij een houten huis veel groter. Hoe steviger het materiaal van de woning, des te lager de premie.

Verder speelt de woonplaats een belangrijke rol in de hoogte van de premie. Consumenten die op het platteland wonen betalen altijd minder dan iemand die in de stad woont. In de steden betaalt men altijd meer premie omdat de kans op inbraken bijvoorbeeld groter is.

Een goede woning is beveiligd tegen inbraak. Als dit het geval is, geeft de verzekeraar korting op de premie. Daarvoor is het onder meer noodzakelijk om een BORG-certificaat en het politiekeurmerk ‘veilig wonen’ aan te vragen. Hoe kleiner de kans op inbraak, des te lager de premie.

Daarnaast speelt ook het eigen risico een belangrijke rol. Wanneer men schade heeft, moet eerst het eigen risico worden aangesproken. De rest van het bedrag wordt vergoed door de verzekeraar. Bij schade van 150 euro betaalt men bijvoorbeeld 50 euro eigen risico. Er blijft dan 100 euro over. Deze wordt vergoed door de verzekeraar. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Maar let op: wanneer er schade ontstaat bij een hoger eigen risico, zal men behoorlijk wat schade zelf moeten vergoeden. Maak dus een afweging tussen een lage premie en hogere kosten wanneer er iets stuk gaat.

Ten slotte is het mogelijk om korting op de premie te krijgen wanneer de consument in één keer betaalt. Wie de premie per maand betaalt, krijgt meestal geen korting.

EEN UITGEBREIDE OF ALLRISK INBOEDELVERZEKERING?

Je hebt besloten dat een inboedelverzekering toch wel handig is. Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kom je twee typen verzekeringen tegen, namelijk de uitgebreide inboedelverzekering en de allrisk inboedelverzekering. Ze lijken op elkaar, maar de premies en dekking verschillen.

De uitgebreide inboedelverzekering heeft een lagere premie met als gevolg dat er ook minder zaken gedekt zijn. Over het algemeen valt schade als gevolg van brand of ontploffing, water, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, inbraak en vandalisme binnen de dekking van de uitgebreide inboedelverzekering. Andere onverwachte gebeurtenissen echter niet. Dus stoot jij een dure lamp om dan zal je geen vergoeding krijgen. Bij de allrisk inboedelverzekering ben je wel gedekt voor plotselinge onvoorziene gebeurtenissen. Dus valt er een glas water over je nieuwe laptop of laat jij een cameralens per ongeluk vallen… de allrisk inboedelverzekering dekt de schade in deze situaties. De inboedelverzekering sluit je niet op persoonlijk niveau af, maar voor het gezin. Dus ook voor kinderen die een ongelukje veroorzaken.

UITSLUITINGEN VAN DE INBOEDELVERZEKERING IN 2024

Zoals bij iedere verzekering heeft ook een inboedelverzekering uitsluitingen. Er wordt dan geen geld uitgekeerd om de schade te dekken. Een lekkage in het dak door hevige regenval wordt over het algemeen gedekt door een inboedelverzekering, maar als je het dakraam per ongeluk bent vergeten te sluiten en daardoor is je laptop stuk gegaan… dat wordt niet gedekt. Opzich logisch gezien het om een eigen fout gaat, maar het geeft wel aan dat het lezen van de polisvoorwaarden erg belangrijk is. In de voorwaarden vind je meestal een apart artikel over wat er wel en niet gedekt wordt.

Andere uitsluitingen van een inboedelverzekering in 2024 zijn: opzet of onvoldoende onderhoud, terrorisme, natuurgeweld, regen door openstaande deuren/ramen en schade door constructie- of bouwfouten. Het zijn begrippen die vaak ruim te interpreteren zijn dus neem bij twijfel altijd even contact op met de inboedelverzekeraar.

MAXIMALE DEKKING INBOEDELVERZEKERING 2024

Stel er is brand geweest en je hebt schade die oploopt tot 30.000 euro’s. Natuurlijk wil je voldoende geld van de inboedelverzekering ontvangen om de verbrande spullen te vervangen. De maximale dekking die een inboedelverzekering uitkeert hangt per verzekering af en soms ook per categorie waartoe de spullen behoren. Zo wordt elektronica vaak tot een bepaalde waarde gedekt en geldt er een andere maximale dekking voor kleding. De maximale dekking in het totaal (en soms dus per categorie) verschilt per verzekeraar en dien je bij het vergelijken van inboedelverzekeringen goed na te kijken. Soms kun je ook de maximale dekking zelf bepalen. Maak dus een goede inschatting van de waarde van de inboedel. Hoe hoger de maximale dekking, hoe hoger de premie.

Een inboedelverzekering heeft verder vaak een eigen risico van 100 tot 500 euro per gebeurtenis. De eerste (paar) honderd euro zijn dus voor eigen risico. Wil je geen eigen risico? Vaak is het eigen risico af te kopen, maar hierdoor stijgt de premie van de inboedelverzekering wel.

De inboedelverzekering met de beste maximale dekking vind je dus door een inboedelverzekering vergelijker te gebruiken. Kijk niet alleen naar de maximale dekking en de premie, maar ook naar de service van de verzekeraar en de de polisvoorwaarden. Dat zijn factoren die even belangrijk zijn. Er is dus niet één inboedelverzekering die de beste is. Het hangt echt af van jouw persoonlijke situatie en de waarde van de spullen in je huis. Met alle informatie op deze pagina ben je wel in staat om voor jezelf te bepalen wat jij belangrijk vindt en wat voor verzekering je graag wilt hebben.

WAT IS EEN KOSTBAARHEDENVERZEKERING?

De kostbaarhedenverzekering is een onderdeel van de inboedelverzekering. De verzekering zorgt voor dekking bij schade aan persoonlijke kostbaarheden. Denk hierbij aan schilderijen, antiek, sieraden, audiovisuele apparatuur en dure muziekinstrumenten. In het kort valt alles eronder wat een aanzienlijk waarde heeft. De eerdere maximale dekking per categorie, die we eerder op deze pagina noemde, komt hier weer om de hoek kijken. Stel jij hebt een computer, laptop, tablet en camera met drie lenzen. De aankoopwaarde was misschien wel 7000 euro, maar het kan zijn dat de inboedelverzekering maar tot 4000 euro dekt. In zo’n situatie is het handig om de kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Hiermee kan je de verzekerde waarde van kostbare items dus verhogen. Schade aan kostbaarheden worden meestal gedekt. Uitzonderingen zijn echter als er schade is naar aanleiding van overstromingen, oorlogen, aardbevingen en kernreacties.

Heel soms geeft een kostbaarhedenverzekering ook dekking bij schade buiten het huis. Dat in tegenstelling tot een inboedelverzekering. Als je dure iPhone toch buiten gestolen wordt dan is het mogelijk dat de kostbaarhedenverzekering dit wel dekt. Ook hier geldt dan vaak een maximale uitkering en mag het niet door nalatigheid veroorzaakt zijn.

Inboedelverzekering die smartphone en laptop dekt

VAN SCHADE TOT UITKERING

Oei! Het is toch fout gegaan en je laptop en camera zijn verdwenen na een inbraak. Heel vervelend en wat moet je nu doen? Uiteraard moet je bij inbraak eerst aangifte doen, maar daarna moet je contact opnemen met je inboedelverzekeraar. Dat kan telefonisch, maar veel inboedelverzekeraars hebben tegenwoordig ook hele handige apps waarmee je de diefstal (of schade) eenvoudig kan melden. De verzekeraar zal verdere instructies geven voor de afhandeling. Soms komt er een schade-inspecteur langs om een inschatting te maken van de totale schade. Dat komt vaak voor na brand- of waterschade. De inspecteur brengt advies uit aan de verzekeraar die vervolgens overgaat tot uitkering van het schadebedrag.

Let bij het afsluiten van een inboedelverzekering op of de verzekeraar uitkeert op basis van dagwaarde of nieuwwaarde. Als alles op dagwaarde uitgekeerd wordt is de kans groot dat je niet voldoende geld krijgt om alles te vervangen.

DE BESTE INBOEDELVERZEKERING VOOR STUDENTEN

Studenten die op kamers gaan wonen moeten ook denken aan een inboedelverzekering. Het belangrijkste in dit geval is de hoogte van de maximale dekking om te voorkomen dat je na een schade in financiële problemen raakt. De kans dat er iets gebeurt in een studentenhuis ligt statistisch gezien een stuk hoger, dus een inboedelverzekering komt vaak van pas. Hoewel de inboedelverzekering wettelijk niet verplicht is, verplichten veel huisbazen de studenten om het toch af te sluiten.

De dekking voor een student is van toepassing op alle spullen in de studentenkamer. Denk hierbij aan je televisie, kleding, bed en laptop. Spullen in de algemene ruimte, zoals een gedeelde keuken vallen vaak buiten de dekking.

ZO WERKT OVERSTAPPEN VAN INBOEDELVERZEKERING

De meeste mensen die zelfstandig wonen hebben al een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is in Nederland niet verplicht om af te sluiten. Maar toch raden we altijd aan om een inboedelverzekering af te sluiten. Op deze manier is schade tegen persoonlijke bezittingen namelijk gedekt, bijvoorbeeld in het geval van brand. Want een dure laptop, computer of televisie kan behoorlijk in de papieren lopen wanneer men deze zelf moet vervangen. Maar wat als de huidige inboedelverzekering niet meer voldoet en de huidige aanbieder ook niet meer zo voordelig blijft?

Dan is het tijd om over te stappen op een andere verzekeraar. Door regelmatig aanbieders met elkaar te vergelijken is het mogelijk om tientallen euro’s per jaar te besparen. Het is dan wel belangrijk om de huidige polis erop na te slaan om zo uit te vinden hoe lang de looptijd van de polis is. Een dergelijke verzekeraar heeft in ieder geval een looptijd van tenminste een jaar, maar het is ook mogelijk voor een langere periode zo’n verzekering af te sluiten.

Is de looptijd bijna voorbij, dan kan men beginnen met het vergelijken van inboedelverzekeringen.

Er is in tegenstelling tot zoals bijvoorbeeld bij een zorgpolis wel het geval is, geen basispakket. De verzekeraar mag dus zelf besluiten welke zaken hij wel of niet dekt binnen de polis. Het is dus ook zaak om de polisvoorwaarden goed door te lezen alvorens over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. In de polisvoorwaarden vindt men niet alleen de duur van de polis, maar ook wanneer iets wel of niet gedekt is en tegen welke waarde. Want de meeste producten worden waarschijnlijk niet altijd naar nieuwwaarde gedekt. Er kan ook sprake zijn van de dagwaarde. Dat komt erop neer dat de waarde gelijkstaat aan de waarde van een vergelijkbaar product op bijvoorbeeld Marktplaats of andere tweedehands sites. De consument krijgt bij schade dan geen tweedehandsproduct, maar wel de waarde daarvan. Daardoor kan het lastiger zijn om het product weer opnieuw aan te schaffen. Daar moet dus zeker bij worden stilgestaan.

Daarna is overstappen zo gebeurd. Voorheen moest men zelf de polis opzeggen en een nieuwe polis afsluiten. Maar dit is in de meeste gevallen tegenwoordig niet meer nodig. De aanbieders van diverse verzekeringen bieden de mogelijkheid om over te stappen zonder zorgen. Men moet een aantal gegevens invullen en aangeven dat de verzekeraar de huidige polis mag beëindigen. Vervolgens sluit de nieuwe verzekeraar weer een polis af.

In de meeste gevallen sluiten de datum van het einde van het contract en de datum van het ingaan van de nieuwe polis op elkaar aan. Dat is handig, want zo is men altijd verzekerd tegen schade, ook wanneer men overstapt.

VERGELIJK ALLE INBOEDELVERZEKERINGEN VAN 2024

De goedkoopste inboedelverzekering is niet altijd de beste keuze. Misschien is de premie laag, omdat de dekking minder goed is en uiteindelijk draait het erom of een inboedelverzekering bij jouw persoonlijke situatie past. In de onderstaande vergelijker is het mogelijk je wensen op te geven waarna de inboedelverzekering vergelijker laat zien welke verzekeringen aan je wensen voldoen en welke premies daarbij horen.

Aanbieder
Eenmalige kosten€ 0,-€ 0,-€ 0,-€ 0,-€ 6,05
Eigen risico opties€ 0,- t/m € 200,-€ 0,- t/m € 150,-€ 0,- t/m € 500,-€ 0,- t/m € 100,-€ 0,- t/m € 600,-€ 0,- t/m € 500,-
Premie
DekkingDiefstal: ✔️
Brand: ✔️
Storm: ✔️
Lekkage: ✔️
Diefstal: ✔️
Brand: ✔️
Storm: ✔️
Lekkage: ✔️
Diefstal: ✔️
Brand: ✔️
Storm: ✔️
Lekkage: ✔️
Diefstal: ✔️
Brand: ✔️
Storm: ✔️
Lekkage: ✔️
Diefstal: ✔️
Brand: ✔️
Storm: ✔️
Lekkage: ✔️
Diefstal: ✔️
Brand: ✔️
Storm: ✔️
Lekkage: ✔️
Verzekerd bedrag€ 35.000 - € 250.000Nooit onderverzekerdNooit onderverzekerd€ 100.000Nooit onderverzekerd€ 2.500 - € 250.000
Max. dekking Audio/TV/PC€ 35.000€ 20.000€ 15.000€ 7.500€ 6.000€ 2.500 per item
Max. dekking kostbare inboedel€ 35.000€ 35.000€ 15.000€ 15.000€ 15.000€ 2.500 per item
Max. dekking sieraden € 5.000€ 6.000€ 6.000€ 5.000€ 3.000€ 2.500
Eigenaars- en huurdersbelang✔️❌ (+ € 5,45)✔️✔️❌ (+ € 0,58)✔️
Dekking glas?❌ (+ € 2,40)❌ (+ € 2,27)❌ (+ € 1,90)
Buitenhuisdekking?❌ (+ € 5,75)❌ (+ € 4,71)❌ (+ € 5,30)❌ (+ € 5,61)❌ (+ € 3,67)
Dekking mobiele elektronica?❌ (+ € 5,75)❌ (+ € 12,92)❌ (+ € 9,68)❌ (+ € 12,69)✔️
Bijzonderheden-Zonnepanelen verzekerd----
Aanvragen

INBOEDELVERZEKERING FBTO

Beste inboedelverzekering FBTODe inboedelverzekering van FBTO dekt nog meer dan Nationale Nederlanden, tot maar liefst € 150.000,-. De dekking is tegen nieuwwaarde of dagwaarde, daarvoor wordt een zogenaamde afschrijvingslijst voor gebruikt. In de praktijk komt het erop neer dat je de nieuwwaarde terugkrijgt indien het beschadige item nog niet heel oud is. Als het wel iets ouder is wordt er per jaar een % afgeschreven en ontvang je de dagwaarde bij een schade. Tenslotte krijg je bij FBTO 15% korting als je huis goed beveiligd is.

INBOEDELVERZEKERING LEMONADE

Beste inboedelverzekering LemonadeBij de inboedelverzekering van Lemonade is relatief nieuw in Nederland, maar deze verzekeraar is de moeite waard. Ze richten zich op eenvoud en gemak en dat is direct te zien aan de website. Heel overzichtelijk en op een leuke manier doorloop je snel de benodigde stappen om de premie van de inboedelverzekering te berekenen. Lemonade heeft zeer scherpe tarieven (vanaf €2,- per maand), zijn erg modern en noemen zich daarom ook terecht de verzekeraar van de 21e eeuw.

INBOEDELVERZEKERING OHRA

Beste inboedelverzekering OhraBij de inboedelverzekering van OHRA heb je net zoals bij andere inboedelverzekeraars te maken met polisvoorwaarden. In de onderstaande video van OHRA wordt uitgelegd hoe hun inboedelverzekering werkt. OHRA heeft 2 dekkingen, namelijk: Basis en All Risk. Wil je nog wat meer zekerheid? Neem er dan een extra dekking bij, voor de ramen of voor spullen buitenshuis.

INBOEDELVERZEKERING NATIONALE NEDERLANDEN

Beste inboedelverzekering Nationale NederlandenDe inboedelverzekering van Nationale Nederlanden wordt al lange tijd door de Consumentenbond als beste getest. De inboedelverzekering staat goed bekend vanwege de uitgebreide dekking bij onder andere brand, diefstal en waterschade. Per schadegeval wordt er tot € 100.000,- verzekerd. Dit is een stuk hoger dan bij andere inboedelverzekeringen. Ook opvallend is dat de inboedelverzekering van Nationale Nederlanden de nieuwwaarde vergoedt bij onherstelbare schade aan spullen in je woning. Dit doen ze tot maar liefst 10 jaar na aanschaf! Je krijgt dan het bedrag om hetzelfde of een gelijkwaardig product nieuw te kunnen kopen. Na 10 jaar ontvang je de dagwaarde voor je spullen.

INBOEDELVERZEKERING INSHARED

Beste inboedelverzekering InsharedOok de inboedelverzekering van Inshared wordt over het algemeen heel goed beoordeeld door hun klanten. Inshared is transparant in wat wel en wat niet gedekt wordt, dat is natuurlijk fijn als consument zijnde. Daarnaast is het eenvoudig extra dekkingen bij de inboedelverzekering mee te nemen voor bijvoorbeeld mobiele apparaten (zoals smartphones), het eigenbaarsbelang en glas. Inshared werkt verder niet met inboedelwaardegarantie waardoor je geen inboedelmeters hoeft in te vullen. Tenslotte kun je met een gerust hart verhuizen of spullen opslaan. Ze blijven verzekerd.

INBOEDELVERZEKERING CENTRAAL BEHEER

Beste inboedelverzekering Centraal Beheer van AchmeaDe inboedelverzekering van Centraal Beheer geeft ook een zeer goede dekking. Schade aan je spullen door inbraak, brand, storm of water kunnen we niet altijd voorkomen. Dan is het goed om te weten dat uw spullen verzekerd zijn met onze Inboedelverzekering. Je verzekert de losse spullen in jouw huis, tuin, schuur, garage en bedrijfsruimte aan huis. En ga je verhuizen? Jouw spullen zijn dan verzekerd op jouw oude en nieuwe adres.

INBOEDELVERZEKERING AEGON

Beste inboedelverzekering AegonMet de inboedelverzekering van Aegon woon je gewoon comfortabeler. Zo ben je bij Aegon nooit onderverzekerd. Er is ook een bijzonder goed schadeherstelnetwerk. Bij schade wordt er dus altijd snel een goede oplossing geboden. Je kunt bij Aegon kiezen  uit een voordelige basisverzekering of een bijzonder uitgebreide allriskdekking. En, je regelt het eenvoudig online! Ook is het mogelijk een laptop en tablet buitenshuis mee te verzekeren

INBOEDELVERZEKERING HEMA

Beste inboedelverzekering HemaBij de inboedelverzekering van HEMA profiteer je van iets unieks. Jouw huis en mooie spullen betekenen veel voor je. Dat begrijpen ze bij HEMA helemaal. Daarom werken ze samen met Homies. Homies is een slim alarmsysteem dat jouw buren een seintje geeft bij brand of ongenodigde gasten. Zo is er in bijna alle gevallen binnen 3 minuten iemand ter plekke om de boel te controleren. En mocht dat toch te laat zijn, dan biedt de HEMA Woonverzekering een prima dekking voor inbraak- en brandschade.

INBOEDELVERZEKERING DITZO

Beste inboedelverzekering DitzoDe inboedelverzekering van Ditzo bied je alle zekerheid voor je spullen in en om het huis. Zowel bij kleine ongelukjes als grote schades door lekkage, brand en inbraak. Ook zonder het invullen van een ingewikkelde inboedelwaardemeter ben je bij Ditzo gegarandeerd nooit onderverzekerd. En dat al vanaf € 4,16 per maand. We nemen steeds meer spullen mee op reis, naar kantoor of in de trein. Met de dekking ‘Kostbaarheden verlies en buitenshuis’ verzeker je kostbaarheden zoals sieraden voor beschadiging, verlies en diefstal ook buiten de deur, wereldwijd.