GOEDKOOPSTE ALLES IN 1 PAKKET 2023

WAT IS HET GOEDKOOPSTE ALLES IN 1 PAKKET VOOR JOU?

Op zoek naar het goedkoopste alles in 1 pakket 2023? Dan loont het om deze pakketten met elkaar te vergelijken. Een alles in 1 pakket betekent dat er meerdere diensten van een dezelfde aanbieder worden gecombineerd tot een pakket.

De meeste alles in 1 pakketten bestaan uit internet, telvisie en vast bellen. Daarom wordt dit pakket ook weleens het triple play pakket genoemd. Sinds een aantal jaar mogen aanbieders hun diensten gecombineerd aanbieden. Daardoor is het als consument mogelijk diensten in één pakket af te sluiten, zodat er fors bespaard kan worden op de maandelijkse kosten. Is er een storing? Dan kan deze gemeld worden via één aanspreekpunt. Naast dat de goedkoopste alles in 1 pakket 2023 vinden scheelt op de maandelijkse kosten, is dit ook een stuk overzichtelijker. Er zijn ook al telefoonaanbieders die een mobiel abonnement samen met een alles in 1 abonnement aanbieden. In dat geval krijgt de consument dubbele data op de mobiele telefoon en bovendien vaak een aantal euro per maand korting.

BEOORDELINGEN ALLES IN 1 PAKKETTEN

ProviderBreedbandwinkelConsumentenbondBekijk pakketten
Budget8,77,4Meer informatie
Caiway7,9-Meer informatie
Delta6,6-
KPN7,77,6Meer informatie
Online.nl7,1-Meer informatie
Oxxio--Meer informatie
T-Mobile8,47,0Meer informatie
XS4All9,07,4Meer informatie
Youfone7,9-Meer informatie
Ziggo7,87,3Meer informatie

SOORTEN ALLES IN 1 PAKKETTEN

Wie het goedkoopste alles in 1 pakket 2023 wil vinden, is genoodzaakt pakketten met elkaar te vergelijken. Een van de goedkoopste abonnementen is al beschikbaar vanaf ongeveer 40 euro in de maand. De meeste aanbieders bieden leuke kortingen aan, waardoor men bijvoorbeeld het eerste half jaar slechts de helft van de prijs betaalt. Door deze acties kan er op jaarbasis een besparing van wel honderd tot honderden euro’s gerealiseerd worden.

Het is belangrijk bij het kiezen van een alles in een pakket goed te bekijken welke diensten er precies worden aangeboden. De goedkopere abonnementen hebben vaak een lagere internetsnelheid of een klein TV-pakket. Dat betekent dat niet alle zenders beschikbaar zijn. Bij de goedkopere pakketten kan bijvoorbeeld ook interactieve TV niet ondersteund worden. Daarom geven we een overzicht van de soorten abonnementen in 2023.

Abonnement met glasvezel
Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een abonnement met glasvezel. Het alles in een pakket van Ziggo wordt nog aangeboden op de kabel en er zijn ook abonnementen die werken aan de hand van een VDSL-verbinding. Glasvezel is veelal de snelste en stabielste oplossing voor een alles in een abonnement. Met glasvezel haalt de consument een stukje toekomst in huis. Glasvezel wordt alleen maar sneller en biedt bovendien behoorlijke download- en uploadsnelheden. De instappakketten hebben 100 Mbit download en 10 Mbit upload, maar glasvezel kan deze snelheden gelijktrekken tot wel 500 Mbit. Dit zijn uiteraard niet de goedkoopste verbindingen.

Een glasvezel abonnement is bestemd voor de toekomst. Dat betekent dat wanneer de snelheden in de toekomst nog verder oplopen, dat men een behoorlijke capaciteit heeft. Daarom is het verstandig te kiezen voor een glasvezelverbinding, indien deze beschikbaar is. De komende jaren zijn de grote providers bezig om steeds meer huishoudens gereed te maken voor glasvezel. Aan de hand van de postcodecheck is te controleren of glasvezel in de buurt al mogelijk is.

Internet en tv abonnement
Tegenwoordig gebruiken niet veel mensen meer een vaste telefoonlijn. De mobiele telefoon heeft aan populariteit gewonnen, waardoor vrijwel iedereen bereikbaar is op de mobiele telefoon. Om te besparen op de maandelijkse kosten, hebben veel huishoudens helemaal geen vaste telefonieverbinding meer.

Daar hebben de verschillende aanbieders handig op ingespeeld. Het is tegenwoordig mogelijk om een goedkoop internet & tv pakket af te nemen, zonder vaste telefonie. Hoe hoog de internetsnelheid precies zal zijn, verschilt per abonnement en per mogelijkheden in de buurt. Als de buurt al is uitgerust met glasvezel, kan er een hogere snelheid worden aangeboden dan wanneer men VDSL en kabel internet heeft.

Hier geldt altijd: hoe groter de afstand, des te meer verlies erop de verbinding optreedt. Daardoor kan de internetsnelheid lager uitvallen dan geadverteerd. We raden daarom aan van tevoren altijd eerst de postcodecheck te doen. Zo wordt duidelijk wat de maximale capaciteit is die de verbinding aan kan. Zo is het mogelijk dan wanneer men een abonnement van 50Mbps neemt, er in de praktijk maar 30Mbps geleverd wordt. Dat heeft te maken met het verlies op de lijn. Hoe dichter men bij de wijkcentrale woont, hoe beter de verbinding zal zijn.

Glasvezel internet en TV abonnement
De stabielste en snelste internetverbindingen met een TV abonnement werken op glasvezel. Dankzij de hogere snelheid is het vaak voor aanbieders ook mogelijk om meer televisiezenders aan te bieden. Met andere woorden: snel internet en veel televisiezenders. De aanbieders kregen de afgelopen jaren veel vragen over een betere snelheid en meer televisiezenders.

Kiest men voor de duurdere pakketten, dan is het televisieaanbod zeer uitgebreid en kunnen de snelheden voor het internet fors oplopen. Bij sommige aanbieders is het zelfs mogelijk een simultane snelheid van 500Mbit te halen. Nooit meer lang wachten op een download of upload. Wie kiest voor het goedkoopste alles in 1 pakket, zal daarop wel in moeten leveren. Dat betekent dat er minder televisiezenders beschikbaar zijn en de internetsnelheid zal dalen. Bij sommige providers haal je maar 50Mbit per seconde, terwijl KPN een verbinding van tenminste 100 Mbit op glasvezel aanbiedt.

Kijk daarnaast ook naar het zender aanbod. Bij een goedkoper pakket horen doorgaans minder zenders. Het zenderaanbod verschilt per pakket, maar ook per provider. Daarom is het belangrijk bij het kiezen voor een alles in 1 abonnement goed te kijken naar het zenderaanbod. Bovendien bieden niet alle aanbieders interactieve televisie aan in alle pakketten. Daardoor kan de mogelijkheid om opnemen of te pauzeren wegvallen.

Goedkoopste internet abonnement 2023
Tevreden op het huidige telefoonabonnement maar toch het goedkoopste internet abonnement 2023 vinden? Dat is mogelijk. Dit betekent dat men geen vaste aansluiting voor telefonie nodig heeft en het zenderpakket nog voldoet. Het grootste deel van de aanbieders biedt daarom de mogelijkheid een internetverbinding aan te schaffen.

Welke snelheden er gehaald kunnen worden, is afhankelijk van de internetverbinding. Zo is het mogelijk dat er met glasvezel hogere snelheden gehaald kunnen worden. De meeste mensen in Nederland hebben nog een DSL-aansluiting in plaats van glasvezel. De aanbieders zijn wel al bezig om het glasvezelnetwerk verder in Nederland uit te rollen.

Voor het goedkoopste internet abonnement moet zo’n 20 tot 30 euro per maand worden betaald. De snelheid ligt dan ook op tussen de 20 en 30 Mbit per seconde. Dit zijn geen snelle verbindingen, maar ze voldoen voor licht gebruik. Wie een zwaardere gebruiker is en een hoge internetsnelheid wenst, kan beter voor glasvezel kiezen.

Glasvezel internet verbinding 
Een glasvezel internet abonnement is een optie voor iedereen die wel snel internet wil, maar geen vaste telefonie of TV abonnement nodig heeft. Niet overal is al glasvezel beschikbaar, dus doe daarom eerst de postcodecheck. Als er al glasvezel ligt, is het mogelijk de goedkoopste glasvezel internetabonnementen af te nemen. Deze kosten tussen de 30 en 40 euro in de maand en bieden een snelheid van 50 tot 100 Mbit. De pakketten variëren per aanbieder.

Bovendien bieden de meeste aanbieders ook professionele abonnementen met een zeer hoge snelheid aan. In dat geval wordt er ook een hogere prijs berekend. Het is dus belangrijk een afweging te maken tussen de de prijs en kwaliteit van de internetverbinding.

BESCHIKBARE TV ZENDERS

Bij het kiezen van een alles in een pakket kan de keuze voor een tv-pakket een grote rol spelen. Veel aanbieders bieden allerlei verschillende televisiepakketten aan. Daardoor is er een groot aanbod.

Over het algemeen is er een soort basispakket bij alle aanbieders. Daarin zijn onder meer NPO, RTL en SBS opgenomen. Dit is vaak het goedkoopste televisiezenderpakket. Meestal zijn ook National Geographic, Discovery, MTV, Comedy Central en 24 Kitchen in het pakket opgenomen.

Andere zenders zitten vaak niet in het basispakket. Het basispakket heeft ongeveer 25 zenders. Dit is het wettelijke minimum op de Nederlanders markt. Het is mogelijk het pakket verder uit te breiden met bijvoorbeeld een sportabonnement of een extra pakket met nog eens 60 zenders. Dit zijn vaak de buitenlandse kanalen en HD-zenders.

Sport
Als sportliefhebber kiezen voor een alles in 1 pakket? Dan is een uitgebreid sportpakket uiteraard erg belangrijk. Het is belangrijk deze pakketten goed te vergelijken, want de inhoud van de pakketten kan fors verschillen. Sommige aanbieders nemen Eurosport gratis op in een pakket, terwijl andere aanbieders liever voor FOX Sports kiezen. Als voetballiefhebber is men met FOX Sports 1 Eredivissie dan beter uit.

Aanbieder Ziggo heeft zijn eigen sportaanbod. Zoals bijvoorbeeld met de zender Ziggo Sport, maar ook andere zenders. Ziggo Sport is ook bij andere aanbieders te bekijken zoals bijvoorbeeld T-Mobile en KPN. Het is dus niet nodig om Ziggo te nemen voor deze zender. Daardoor hebben consumenten veel vergelijkingsmanieren.

VAST BELLEN

Sommige pakketten via het alles in een pakket hebben nog vast bellen in het pakket inbegrepen. Vast bellen wordt steeds minder gebruikt, doordat meer consumenten voor een mobiel abonnement kiezen. Toch liever vast bellen? De kosten worden bij de meeste aanbieders per cent afgerekend.

Daarnaast werken de aanbieders met een starttarief. De belkosten zijn dan nog niet inbegrepen bij de kosten. Daardoor ontstaan er verschillen tussen de prijzen van de providers. Sommige providers bieden namelijk alles in een pakketten met een aantal belminuten aan, terwijl andere aanbieders dit nooit doen.

Wanneer men wil kiezen voor een alles in een pakket met vast bellen, is het dus belangrijk te vergelijken om zo het goedkoopste alles in 1 pakket 2023 te vinden.

ALLES IN 1 PAKKETTEN VERGELIJKEN

Er is besloten om over te stappen naar een andere aanbieder. Er komen dan allerlei vragen bij de beslissing kijken. Wanneer is het mogelijk over te stappen? Hoe is het mogelijk de beste aanbieder te kiezen? Dit werkt tegenwoordig allemaal heel gemakkelijk.

De meeste providers nemen namelijk de zorgen uit handen. Bij het bestellen van een alles in een pakket wordt gekeken of de consument al een abonnement heeft. In dat geval zal de nieuwe aanbieder het abonnement bij de oude aanbieder op laten zeggen. Verder is er niets nodig; alles wordt voor de klant geregeld.

Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is zomaar over te stappen op een andere aanbieden. Bij de meeste aanbieders geldt een contractduur van tenminste een jaar. Het is binnen een jaar dus niet mogelijk om zomaar over te stappen. Bekijk daarom goed of men al mag wisselen van aanbieder of dat het contract nog actief is.

Prijs en kwaliteit 
Het goedkoopste alles in 1 pakket is niet alleen te vinden door te kijken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit van het abonnement. Wanneer men letterlijk het goedkoopste abonnement zou kiezen, zou de consument een verbinding krijgen met tv, vaste telefonie en internet. De internetverbinding zal dan meestal via DSL worden geleverd en zal geen hoge snelheden halen.

Daarom is het belangrijk niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit. De gewenste snelheden zijn voor een gamer anders dan voor een echtpaar die enkel Facebook gebruikt en wat e-mailtjes verzendt. Wat het goedkoopste alles in 1 pakket is, is persoonlijk afhankelijk en kan daardoor verschillen.

OVERSTAPPEN

Overstappen op een andere provider? Dan is er vaak een besparing te realiseren. Let erop dat het niet mogelijk is zomaar het abonnement op te zeggen. Er wordt bij het aangaan van een nieuw abonnement altijd een contractduur aangegeven. Vaak geldt het contract tenminste een jaar.

Wanneer overstappen? 
Na een jaar is het dan mogelijk het abonnement weer op te zeggen. Wanneer men het abonnement niet opzegt, wordt het contract voor onbepaalde tijd verlengt. Er geldt dan een opzegtermijn van een maand. Dat betekent dat het abonnement na een jaar tegen dezelfde kosten blijft lopen, totdat deze wordt opgezegd.

Wiens abonnement al verlopen is, kan een aanvraag bij de nieuwe aanbieder doen. In dat geval is het mogelijk de nieuwe provider het oude abonnement op te laten zeggen. De nieuwe provider neemt dan alle zorgen over het opzeggen over. Wanneer men het abonnement te vroeg op zegt, kunnen daarvoor kosten in rekening kunnen worden gebracht. Vaak is dit de som van alle maanden die nog betaald hadden moeten worden, maar soms wordt er ook nog een boete over berekend. Kijk daarom goed naar de einddatum van het contract.

ALLE INTERNET / TV / BELLEN PAKKETTEN VERGELIJKEN

Internet, TV en bellen vergelijken doe je in 2023 eenvoudig via onze vergelijken. Of je nu alleen internet, internet met TV of internet, TV én bellen zoekt… geef je voorkeuren aan in onze vergelijker en je krijgt direct de beste en goedkoopste provider te zien.