Elektrische autoverzekering afsluiten

Elektrische auto’s en autoverzekeringen: Wat je moet weten

Er zijn steeds meer consumenten die kiezen voor een elektrische auto. Of het nu een Tesla, Audi, Citroën of Hyundai is. Het zijn vaak stuk voor stuk mooie auto’s en er komen steeds meer merken met elektrische auto’s. Inmiddels rijden er al meer dan 1,5 miljoen rond!

Een elektrische auto is niet alleen goed voor het milieu, je krijgt er ook direct een flinke besparing op de brandstofkosten bij. Het opladen van een elektrische auto is namelijk een stuk goedkoper. Misschien vraag jij jezelf af of een autoverzekering voor elektrische auto’s hetzelfde is als voor een auto die op fosiele brandstoffen rijdt. In dit artikel lees je alles over het verzekeren van een elektrische auto, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Autoverzekering elektrische auto's vergelijken

Autoverzekeraars voor elektrische auto’s

Gelukkig kan je tegenwoordig bij bijna alle autoverzekeraars een verzekering afsluiten voor elektrische auto’s. Dat was in het begin van het tijdperk van de elektrische auto’s niet zo, mede doordat de betrouwbaarheid een grote onbekende factor was. In onze Autoverzekering Vergelijker is het overigens makkelijk na te gaan welke autoverzekeraars er beschikbaar zijn voor jouw auto. Je voert het kenteken in en je krijgt ze allemaal te zien.

Voertuigvolgsysteem soms verplicht

Elektrische auto’s zijn modern en daardoor vaak voorzien van GPS. De kans is klein, maar mocht je auto gestolen worden dan is de locatie van de auto met behulp van GPS volgbaar. Als je een nieuwe auto gekocht hebt dan wil je die waarschijnlijk all-risk verzekeren. Er zijn diverse autoverzekeraars die dat alleen voor je willen doen in combinatie met een voertuigvolgsysteem. Het is mogelijk zo’n systeem in de auto te laten installeren voordat de auto afgeleverd wordt.

Voertuigen volgsysteem voor elektrische auto's - Autoverzekering

Elektrische autoverzekeringen vaak duurder

Verzekeringen van elektrische auto’s zijn vaak duurder dan van auto’s die op fosiele brandstoffen rijden. Zo is de allrisk premie van een Golf 20% duurder voor een elektrische auto in vergelijking met een Golf die op benzine rijdt. Ook verschilt de premie vaak als je volledig elektrische auto’s met hybride auto’s vergelijkt. De reden hiervoor is dat de schade aan elektrische auto’s vaak duurder zijn om te repareren. Denk maar eens aan de dure accu’s waarop de auto rijdt. Het risico voor de autoverzekeraar is dus groter en om die reden is de premie voor elektrische auto’s hoger. De verwachting is dat de premies de komende jaren zullen dalen vanwege een toenemende vraag.

Goed om te weten is dat bijvoorbeeld de ANWB een voorstander is van elektrisch rijden en om die reden de premie van elektrische auto’s gelijkgesteld heeft aan niet-elektrische auto’s.

Uiteraard verschillen de premies voor de autoverzekering ook tussen de verzekeraars. Autoverzekeringen vergelijken is dus aan te raden. Ook je leeftijd, woonplaats en autoschade vrije jaren spelen een rol bij het bepalen van de premie. Je kunt het allemaal invullen in de vergelijker om tot de beste keuze te komen.

Aparte accu ook meeverzekeren

Sommige consumenten kiezen ervoor om een aparte accu voor een auto aan te schaffen. Houdt er rekening mee dat deze ook meeverzekerd wordt, want accu’s zijn nog erg duur.

Hoogte premie autoverzekering

Hierboven gaven we al aan dat het vaak duurder is om elektrische auto’s te verzekeren. Gelukkig zijn er verder geen andere factoren die het bezitten van een elektrische auto benadelen. In dat opzicht is de rest dus gelijk aan het afsluiten van een autoverzekering voor niet-elektrische auto’s. In onze artikel ‘Beste autoverzekering‘ vind je nog veel meer handige informatie en aandachtspunten die belangrijk zijn voor het afsluiten van een verzekering.

1 antwoord
  1. Richard
    Richard zegt:

    Jammer dat er nog steeds verzekeraars zijn die een hogere premie vragen voor elektrische auto’s. Opzich begrijpelijk, maar iedereen zou een beter milieu moeten stimuleren.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *