tips om veel geld per jaar te besparen

Zo kan jij gemiddeld €500,- besparen door te vergelijken

Zonder dat je het in de gaten hebt kan je veel geld onnodig uitgeven, veel van onze lezers schrikken hoeveel geld je kan besparen per jaar als je alle kosten met elkaar vergelijkt, er zijn altijd wel goedkopere aanbieders voor dezelfde of zelfs betere kwaliteit te vinden. In sommige gevallen kan je maar liefst gemiddeld €500,- per jaar besparen als je alles gaat vergelijken en overstapt. Het is daarom altijd wijs om te blijven vergelijken.

Energie aanbieders vergelijken

De energietarieven in Nederland zijn de afgelopen jaren fors gestegen. Dat komt onder meer door de almaar stijgende belastingen op energie. Het grootste deel van de energierekening bestaat dan ook uit belastingen. Energieleveranciers profiteren van Nederlandse consumenten, want de meeste consumenten zijn ‘slapers’. Onder ‘slapers’ wordt verstaan: consumenten die niet besparen op hun energierekening, omdat ze nooit overstappen op een andere energieleverancier. Consumenten betalen dan honderden euro’s per jaar te veel, want door ieder jaar over te stappen is het mogelijk mooie welkomstkortingen binnen te halen.

Goedkoopste energie aanbieder

 

Alternatieven voor koffie vergelijken

Al lijkt het misschien niet veel te kosten, als je de kosten bij elkaar gaat optellen dan kom je er achter dat ook koffie aardig wat centen kan kosten op jaarbasis. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van wat je uitgeeft. Je kan bij bijvoorbeeld bij Koffievoordeel.nl ook heerlijke koffie kopen, over het algemeen kan je op deze manier al veel euro’s per maand besparen. Als je normaal de Nespresso® cups gebruikt dan ben je al gauw gemiddeld €0,40ct per cup kwijt. Bij koffievoordeel.nl kan je ook cups van andere merken bestellen en dan ben je gemiddeld €0,19ct per cupje kwijt. Als je gemiddeld 5 kopjes per dag drinkt kan dit al een besparing zijn van ruim €380,- per jaar.

Auto verzekeringen vergelijken

De afgelopen jaren zijn de premies van autoverzekeringen behoorlijk gestegen. Vooral jongeren merken veel van de premiestijgingen. De reden dat de autoverzekeraar kiest voor een stijging van de premie, heeft ermee te maken dat de afgelopen jaren ook de schadelast bij verzekeraars flink gestegen is.

Dat betekent dat de verzekeraar meer schadeclaims binnen heeft gekregen. De afgelopen jaren neemt het aantal claims toe, waardoor verzekeraars meer geld moeten uitkeren. De situatie is inmiddels dat er meer claims dan geld binnenkomen. Daardoor komen verzekeraars geld te kort en stijgen dus de premies voor de autoverzekeringen. Als verzekerde is het mogelijk toch te besparen op de beste autoverzekering 2020. Wij leggen uit hoe dat in zijn werk gaat.

Inboedel verzekering vergelijken

Het is in Nederland niet verplicht een inboedelverzekering af te sluiten, maar de meeste Nederlanders doen dat wel. Dat heeft te maken met dat er vaak veel waarde in een huis aanwezig is. Als er brand uitbreekt of er is wateroverlast… de schade loopt al snel op in de duizenden of tienduizenden euro’s. Om die reden is het belangrijk de inboedel goed te verzekeren. Met de inboedel moet je denken aan meubels, (elektronische) apparatuur en kleding. Eigenlijk alles wat los staat in je huis. De inboedelverzekering is dus niet wettelijk verplicht, maar wel handig.

Je Alles-in-1-pakket vergelijken (internet/tv/bellen)

Wie het goedkoopste alles in 1 pakket 2020 wil vinden, is genoodzaakt pakketten met elkaar te vergelijken. Een van de goedkoopste abonnementen is al beschikbaar vanaf ongeveer 40 euro in de maand. De meeste aanbieders bieden leuke kortingen aan, waardoor men bijvoorbeeld het eerste half jaar slechts de helft van de prijs betaalt. Door deze acties kan er op jaarbasis een besparing van wel honderd tot honderden euro’s gerealiseerd worden.

Mobiele abonnementen vergelijken

Tegenwoordig kiezen steeds meer Nederlanders voor een mobiel abonnement. Steeds minder mensen kiezen nog voor prepaidkaarten. In vergelijking met een mobiel abonnement worden prepaidkaarten steeds duurder. Dit komt doordat de bundels van een mobiel abonnement verder worden uitgebreid.

Daarom gaan consumenten op zoek naar het goedkoopste mobiel abonnement 2020. Uiteraard is het afhankelijk van de eigen wensen welke mobiele aanbieder het meeste waar voor zijn geld biedt. Of een mobiel abonnement zoveel mogelijk of maar weinig data moet hebben, kan per persoon verschillen. Daarom stellen we dat het goedkoopste mobiel abonnement 2020 sterk per persoon kan verschillen. Niet alleen de persoonlijke wensen, maar ook de regio waarin men het mobiele abonnement gaat gebruiken speelt een belangrijke rol in de keuze. De netwerken hebben namelijk allen een eigen gebied waar de ontvangst optimaal is. Daardoor kan het voorkomen dat in het noorden KPN het beter doet, terwijl in de Randstad T-Mobile als winnaar uit de bus komt. Dit is te zien op de dekkingskaarten. We raden aan alvorens een beslissing te nemen, eerder de snelheden en dekkingskaarten goed te bekijken. Het is niet nodig om het duurste mobiele abonnement met zoveel mogelijk data en belminuten te nemen. Geen enkele provider biedt namelijk de mogelijkheid om de capaciteit die men niet gebruikt mee te nemen naar een volgende maand. Daardoor betaalt de klant dus stelselmatig te veel. Kies daarom voor een abonnement die past bij de persoonlijke wensen.

Goedkoopste mobiele abonnement vergelijken

Simonly abonnement vergelijken

Een sim only abonnement is een mobiele telefoonabonnement, zonder dat men daarbij een telefoon krijgt. Het enige dat de consument ontvangt, is een simkaart die hij in de telefoon kan installeren. De consument regelt dus zelf een telefoon die hij kan gebruiken. Omdat er geen telefoon bij het pakket is inbegrepen, zijn de kosten van sim only een stuk lager. Steeds meer mensen kiezen voor sim only omdat ze nog een telefoon hebben die ze nog kunnen gebruiken, of omdat ze zelf een nieuwe telefoon willen kopen.
De keuze voor sim only heeft verschillende voordelen. Zo krijgt men een hogere databundel voor hetzelfde bedrag als een mobiel abonnement met telefoon. Daarnaast is er ook geen registratie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel, waardoor het abonnement niet als schuld wordt gezien.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *