WAT IS VERZEKERD BIJ EEN INBOEDELVERZEKERING?

Een inboedelverzekering verzekerd doorgaans alle lossen spullen in je koop- of huurhuis die water- of brandschade hebben. Ook ben je gedekt bij diefstal van spullen uit je huis. Sommige inboedelverzekeraars dekken ook mobiele apparaten die je uit huis meeneemt, maar de voorwaarden hiervoor zijn vrij streng en varieren per verzekeraar. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden goed.

De maximale dekking die een inboedelverzekering uitkeert hangt per verzekering af en soms ook per categorie waartoe de spullen behoren. Zo wordt elektronica vaak tot een bepaalde waarde gedekt en geldt er een andere maximale dekking voor kleding. De maximale dekking in het totaal (en soms dus per categorie) verschilt per verzekeraar en dien je bij het vergelijken van inboedelverzekeringen goed na te kijken.

Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland, maar de meeste Nederlanders doen dit wel. De kosten zijn relatief laag ten opzichte van de schade die je kunt oplopen. Daarnaast zit een ongeluk in een klein hoekje én je kunt er zelf vaak niets aan doen. Stel een deel van je huis komt in het water te staan door een kapotte waterleiding. Waterschade aan je meubels en vloer kunnen zo erg zijn dat ze vervangen moeten worden. Je bent al snel 10.000 euro of meer kwijt.

INBOEDELVERZEKERING KENNISBANK

Nu je weet wat een inboedelverzekering is en wat het dekt wil je vast en zeker een goede keuze maken en de beste inboedelverzekering afsluiten. Welke verzekering dat is hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Klik verder om meer te lezen over waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een inboedelverzekering, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.