WAT IS EEN INBOEDELVERZEKERING?

Een inboedelverzekering is een verzekering waarmee je alle materiele spullen in het huis kunt verzekeren tegen (water)schade, diefstal of brand. Het dekt dus de spullen in je huis en als handigheidje kan je ervan uitgaan dat alles wat los zit (en dus verplaatst kan worden) onder de inboedelverzekering valt. De verzekering is af te sluiten voor koop- en huurhuizen.

De inboedelverzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar een groot deel van de Nederlandse bevolking doet dit wel. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje en kan een enorme schadepost opleveren. Stel een deel van je huis komt in het water te staan door een kapotte waterleiding. Waterschade aan je meubels en vloer kunnen zo erg zijn dat ze vervangen moeten worden. Je bent al snel 10.000 euro of meer kwijt.

INBOEDELVERZEKERING KENNISBANK

Nu je weet wat een inboedelverzekering is en wat het dekt wil je vast en zeker een goede keuze maken en de beste inboedelverzekering afsluiten. Welke verzekering dat is hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Klik verder om meer te lezen over waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een inboedelverzekering, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.