HOEVEEL KOST EEN INBOEDELVERZEKERING PER MAAND?

Hoeveel betaal je nu eigenlijk voor een inboedelverzekering? Wat zijn de kosten per maand en per jaar? Geld uitgeven aan een verzekering doen we niet graag, maar het kan een hoop (finciele) ellende voorkomen. Een inboedelverzekering heb je al vanaf ongeveer 5 euro per maand. Dat is dus een relatief klein bedrag.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat sommige inboedelverzekeringen een eigen risico hebben per schade. Mocht je dus schade hebben aan iets in je huis dan betaal je soms wel 100 tot 250 euro eigen risico. Er zijn ook voldoende inboedelverzekeringen waar je 0 eigen risico hebt. Kijk dus niet alleen naar de maandpremie van de inboedelverzekering, maar ook naar alle polisvoorwaarden

Het afsluiten van een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland, maar de meeste Nederlanders doen dit wel. De kosten zijn relatief laag ten opzichte van de schade die je kunt oplopen. Daarnaast zit een ongeluk in een klein hoekje én je kunt er zelf vaak niets aan doen. Stel een deel van je huis komt in het water te staan door een kapotte waterleiding. Waterschade aan je meubels en vloer kunnen zo erg zijn dat ze vervangen moeten worden. Je bent al snel 10.000 euro of meer kwijt.

INBOEDELVERZEKERING KENNISBANK

Nu je weet wat een inboedelverzekering is en wat het dekt wil je vast en zeker een goede keuze maken en de beste inboedelverzekering afsluiten. Welke verzekering dat is hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Klik verder om meer te lezen over waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een inboedelverzekering, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.