5 BESPAAR TIPS VOOR DE THUISWERKENDE

Waar kan jij op besparen als thuis werkende?

Nu de hele wereld in de ban is van het coronavirus zijn de levens voor iedereen compleet veranderd. Of het nu gaat over het privéleven of het zakelijk leven, voor veel mensen lopen deze twee momenteel door elkaar omdat er vanuit je eigen huis gewerkt moet worden. Als thuiswerkende veranderen er veel aspecten in het leven, en dit geldt ook voor de kosten die je maakt als je thuis werkt. In dit artikel laten wij jou 5 tips zien hoe jij als thuiswerkende kan besparen op bepaalde kosten.

Ontdek de beste koffie deals

Misschien lach je ermee, maar voordat corona onze levens drastisch veranderde mocht je op de kosten van de zaak koffie drinken. En al lijkt het misschien niet veel te kosten, als je alle kosten bij elkaar optelt kan het in zijn geheel toch wat centen kosten. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van wat je uitgeeft. Je kan bij bijvoorbeeld bij Koffievoordeel.nl ook heerlijke koffie kopen, over het algemeen kan je op deze manier al veel euro’s per maand besparen. Als je normaal de Nespresso® cups gebruikt dan ben je al gauw gemiddeld €0,40ct per cup kwijt. Bij koffievoordeel.nl kan je ook cups van andere merken bestellen en dan ben je gemiddeld €0,19ct per cupje kwijt. Als je gemiddeld 5 kopjes per dag drinkt kan dit al een besparing zijn van ruim €380,- per jaar.

Stijgen jouw energie kosten ook?

Nu je als thuiswerkende aan de slag gaat maak je ook veel meer gebruik van energie in huis, dit is een goed moment om stil te staan bij jouw verbruik en daarmee ook je uitgaven aan energie. Denk er maar eens bij na wat je allemaal extra verbruikt, je moet je laptop opladen en gebruiken dus dat kost iedere dag stroom, je telefoon zal je nu ook thuis opladen en waarschijnlijk luister je ook nog radio tijdens het werken. Ook zal je de verwarming hoger hebben staan omdat je minder beweegt en het daarom sneller koud hebt. Je hebt lampen aan staan in huis en misschien zet je tussendoor ook nog de was aan. Alleen maar meer reden om je energie eens te vergelijken en eens te bekijken of er een goedkopere aanbieder voor jou tussen zit.

Je hebt minder mobiele data nodig

Nu je als thuiswerkende meer thuis bent zal je ook veel minder gebruik maken van jouw mobiele abonnement. Je zal daarmee dus veel minder MB’s en belminuten gebruiken, omdat je op je eigen wifi zit in huis. Ook dit is een goed moment om je huidige abonnement lager in te stellen, zodat je minder MB’s en belminuten afneemt per maand bij jouw provider. Je kan natuurlijk ook overstappen op een goedkopere aanbieder in mobiele abonnementen óf Sim Only abonnementen.

Je maakt meer gebruik van de wifi in huis

In het vorige punt hadden wij het over het feit dat je minder gebruik zal maken van mobiele MB’s omdat je natuurlijk veel meer gebruik maakt van je eigen wifi verbinding in huis. Maar niets is vervelender dan een slechte internet verbinding hebben óf een te langzame internet verbinding in huis. Je zit natuurlijk met veel meer mensen in huis nu omdat iedereen meer thuis is door het coronavirus. Dit kan er voor zorgen dat je internet langzamer gaat worden omdat het zich meer moet verdelen over diverse apparaten. Een hogere maximum snelheid van je internet kan daarbij helpen om de ervaring van alle gebruikers te verbeteren.

Premies autoverzekeringen dalen

De premies voor autoverzekeringen blijven dalen omdat er minder mensen met de auto rijden en er dus ook minder ongelukken plaatsvinden. Dit is een goed moment om jouw huidige autoverzekering te vergelijken. Een goed voorbeeld hiervan is dat onze medewerker Gaya voorheen 102 euro per maand betaalde voor zijn All-Risk auto verzekering en na het vergelijken hier van slechts 69 euro per maand betaald. Dat is grofweg maar liefst een besparing van 360 euro per jaar.